ASX - Dizajn

 

ASX od ove godine karakterizira, kao i kod većeg Outlander-a,  "dinamic shield" dizajn prednjeg dijela vozila inspiriran izgledom povijesnih samurajskih kaciga. Osim što simbolički i stvarno nudi zaštitu putnika, osigurava i bolju zaštitu pješaka prilikom eventualnog naleta. Visoko pozicionirana stražnja svjetla i proširenja na blatobranims dodatno naglašavaju "nabildani" vozila.
Gledano s boka, oštre linije ističu sportski orijentiran dizajn, uključujući liniju krova koja se blago spušta prema natrag i poboljšava aerodinamična svojstva (Cw=0,32). Kratki prevjesi kotača daju bolju preglednost i okretnost u tijesnim ulicama, što je osobito važno u gradskom okolišu. Stražnja svjetla LED tehnologije utječu na smanje potrošnju energije, kao i gume  s niskim koeficijentom otpora kotrljanja.

Unutrašnjost je elegantno sportski dizajnirana uz uporabu visoko kvalitetnih materijale te kokpitom koji se vizualno nastavlja na prednja vrata. U skladu s vanjštinom, unutrašnjost ASX-a reflektira oblik dinamičke kvalitete kao i veći Outlander. Boja unutrašnjosti je jednobojna crna uz vizualni kontrast s instrumentima i ukrasnim umetcima.

 

Nalazite se ovdje: Naslovna ASX Dizajn